Shameless US

Előrebocsátom, hogy már hét hat éve rá vagyok izgulva a sorozatra, szóval kicsit elfogult leszek, de ennyi szerintem belefér, mert tényleg nagyon fasza kis sorozat.

Azt is előrebocsátom, hogy az eredeti angol verziót nem láttam, úgyhogy akinek az az alfája és az omegája, hogy az eredeti sokkal jobb, elhiszem neki.

Gallagherék egy csóró család, valahol Chicagóban. Az apa, Frank (William H. Macy) alkoholista, és inkább hasonlít egy hajléktalanra, mint igazi apára. A gyerekei csak dísznek vannak, vagy azért, hogy több pénzt csaljon ki velük az államtól, vagy hogy kölcsönvegyen pár üveg sört a hűtőből. 

Kedvenc hobbija, hogy a kocsmában szidja a kormányt, és különböző összeesküvés elméleteket gyártson a lobbikról, és mindent, és mindenkit hibáztasson az elbaltázott életéért.

A legnagyobb lánya, Fiona (Emmy Rossum) a család tartóoszlopa. Igyekszik mindent megadni a gyerekeknek, akár lop, csal hazudik. A szerelmi élete elég zűrös, találkozik Jimmyvel (Justin Chatwin), akiről kiderül, hogy nem az, akinek mondja magát , viszont sok pénze van, menő kocsija, és vicces is.

shameless_us.png

A bátyjuk, Lip, (Jeremy Allen White) egy igazi zseni a családban, de nem tud, és nem is igazán akar kibontakozni. 

Az öccse, Ian, (Cameron Monaghen) katonai suliba szeretne járni. Kiderül róla, hogy hiába játssza a kemény srácot, meleg, és érzelmes típus.

Debbie (Emma Kenney) a húguk igazi megmondóember, Carl (Ethan Cutkosky) szeret rombolni, és lőni és gyújtogatni, Liam (Brenden Sims) pedig fekete, de mindenkinek teljesen egyértelmű, hogy a családhoz tartozik.

Kev (Steve Hovey) és Veronica (Shanola Hamtpon), a szomszédok a család legjobb barátai, de lehetne sorolni még vagy tucat karaktert, akik nagyon jól meg vannak írva. Ami a sorozat erőssége, az néha a hátránya is: nincs idő kibontani mindegyik jellemnél a drámát, és a feszültséget.

Ennek ellenére a Shameless US egy igazi gyöngyszem, ahol mindent naturálisan, vulgárisan mutatnak be, a nagy büdös szegénységet a gettó közepén. Néha fájó, viszont mindig őszinte, és keserédes. Olyan, mint felülni egy hullámvasútra.