Ezekre a zenékre írok

Van, hogy csak néma csendben tudok pötyögni, néha meg ordít a fülembe a Rolling Stones. Nem tudom, mitől függ, talán hangulat, talán valami más, de ha éppen olyanom van, ezeket a zenéket szoktam hallgatni:

 

1. Rolling Stones - Gimme Shelter

Ha már a bevezetőben megemlítettem, ez az egyik abszolút kedvenc. Lisa Fischer vokáljával egyszerűen zseni.

 

2. UNKLE - Sunday Song

Ez a szám pedig egyszerűen magába szippant, ordít azért, hogy egymás után tízszer meghallgassam. UNKLE-nek egyébként rengeteg jó száma van, a Burn my Shadow, a Broken, vagy a Mayday is teljesen kirázza az embert a komfortzónájából.

 

3. Foals - Inhaler

Agyaltam rajta, hogy az Inhalert, vagy a Late Nightot rakjam-e be, de végül inkább ez lett. Valahogy a klipje a fiatal lázadót piszkálja fel bennem. Ha kell valami, ami felpiszkálja a parazsat, akkor ez a szám az.

 

4. Dead Man's Bones - Lose Your Soul

Nem egyszerű kis nóta ez, de Ryan Gosling azért jól tolja.

 

5. Death In Vegas - Girls

Ha valami nagyon jó, szinte égi leírhatatlan dologról akarok írni, de épp nincs időm berúgni, vagy megnézni ahogy a macska egyszerre elfingja magát és csuklik, akkor ezt a számot hallgatom. Olyan, mint egy nagyon hosszú alagút után meglátni a fényt.

 

6. Black Rebel Motorcycle Club - Salvation

Ezt az előző számhoz tudnám hasonlítani. Ha a karaktereim éppen másnaposak, és a megváltásra várnak, de nem tudom hogyan álljak neki leírni, csak meghallgatom ezt  a számot egy kis ihletért.

 

7. Snow Ghosts - Untangle Me

Ha ezt nyomom be, akkor az nem jelent sok jót sem a karaktereknek, sem az olvasónak. Valami nagyon rossz fog következni.

 

8. The Chameleons - Swamp Thing

Gondolkoztam rajt, hogy az első másfél percet kivágom és végtelenítem, de eddig még nem sikerült szárba szökkennie. Eszméletlen hangulatos.

 

10. Lamb - Angelica

Ez úgy gyönyörű, ahogy van. Mást nem is kell írnom róla.

 

11. FC/Kahuna - Hayling

Rettenetesen el lehet benne merülni, mintha az ember víz alatt lenne, és alulról nézné a világot.

 

12. Trentemøller - Redefine

Az új kedvenc, nekem valamiért Nesbø írásait juttatja eszembe.